PLANET WOOL importeert rechtstreeks vanuit Nepal, 100% wollen (handgemaakte) mutsen. Naast mutsen importeren ze ook hele warme, soepele Merinowollen sjaals, gevilt op chiffonzijde.  Het is een particulier initiatief en is na de aardbeving in april 2015 en na de daarop volgende aardverschuivingen , spontaan ontstaan.
In een klein fabriekje in Kathmandu worden de wollen mutsen handmatig gemaakt. Er werken geen kinderen in de fabriek en de arbeidsomstandigheden zijn goed. De eigenaar van de fabriek vindt het belangrijk dat alle kinderen naar school gaan en een goede opleiding volgen. Hij heeft er ook bewust voor gekozen om geen elektrische breimachines aan te schaffen zodat alle werknemers in de fabriek hun werk (en dus inkomen) kunnen behouden.
De gehele opbrengst komt, na aftrek van de gemaakte kosten, ten goede aan de straatarme Nepalese bevolking. Er blijft geen geld aan de strijkstok hangen! Van de opbrengst worden de meest noodzakelijke voorzieningen zoals watertanks, waterfilters, dekens, nieuwe zinken golfplaten en kookgerei aangeschaft. Sommige mensen krijgen een geheel nieuw onderkomen (huisje gemaakt van zinken golfplaten). Tevens voorziet Planet Wool een aantal scholen van les- en ontwikkelingsmaterialen.

Sorteer op
Sorteer op
© 2014 - 2021 Fair Originals | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel