De Makers van onze Fairtrade Tassen en Accessoires | Tassen Toko

AARONG
Aarong is opgericht in 1978 en daarmee één van de oudste Fairtrade organisaties in Bangladesh. Het doel van Aarong is het bevorderen van het ambachtelijk werk van kleinproducenten in hun eigen regio. Op dit moment biedt Aarong werk aan 40.000 medewerkers. Daarnaast werkt zij samen met ambachtslieden die zich verenigd hebben als kleine coöperatieven of familiebedrijven.

De materialen worden centraal ingekocht en gedistribueerd naar productiecentra in dorpen. Er wordt gebruik gemaakt van niet-synthetische verfstoffen. Alle medewerkers ontvangen scholing in de traditionele productietechnieken en op het gebied van kwaliteitsverbetering. Een medische basisvoorziening en kinderopvang behoren tot het pakket.

BARBOSA

Werkt volgens de principes van eerlijke handel. Ze betalen een leefbaar loon, bij het produceren is geen spraken van kinderarbeid en de productie wordt voorgefinancieerd. Zo bevorderen ze de lokale werkgelegenheid en geven mensen de kans in hun levensonderhoud te voorzien. De gemaakte winst wordt gebruikt voor scholings- en werkgelegenheidprojecten. En daarnaast worden de producenten begeleidt bij productontwikkeling en bedrijfsvoering. Ze zijn actief in Latijns-Amerika, Azië en Afrika en daar bouwen ze actief en langdurig aan een relatie met de producenten. Ze zijn lid van WFTO.

BO-BONDGENOTEN

Stichting Bondgenoten Projecten scheppen betere levens- en toekomstvoorwaarden van arme jongeren en gezinnen in Indonesië door de netto opbrengst van de verkoop van hun producten ter beschikking te stellen en het bevorderen van eerlijke handel en voorlichting over de derde wereldproblematiek. Ze begeleiden en adviseren belangeloos onderwijs- en sociale projecten in Indonesië.

ECOWINGS
In 2011 is Ecowings opgericht in India, onder leiding van Kapil Sharma, Indiase designer met een passie voor natuur en innovatie. Het ontwerp en de productie van de producten vindt plaats in het eigen atelier in Indore, Noord-India. Het productportfolio bestaat uit laptoptassen, rugzakken en accessoires. Ecowings biedt werkgelegenheid en opleiding aan een team van 20 lokale ambachtslieden. De Ecowings producten zijn volledig handgemaakt. De makers hebben respect voor de natuur en oog voor mooi ontwerp.

FAIR FORWARD

Zij hebben een eigen wijze van zaken doen, die leidt tot een aantrekkelijk assortiment en ontwikkelingskansen biedt aan de makers van de producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Hun handelswijze is het resultaat van decennia lang ervaring met enerzijds kansarme producenten en anderzijds de consument die kiest voor eerlijke producten. De brug slaan tussen die twee werelden is hun specialiteit.

HATALE

Betekent in het Nepalees "Made by hand". Het is een bedrijf van handgemaakte wol-vilt en gebreide producten sinds 2000. Ze zijn lid van de Fair Trade group sinds 2007. De fabriek staat in Kathmandu/Nepal en heeft 300 werknemers. 80% Zijn vrouwen uit omliggende dorpjes.  Ze zorgen dat de levensstandaard van hun werknemers goed is. Ze maken gebruik van 100% schapenwol en het viltproces gaat met de hand. Er komen geen machines aan de pas. Al hun producten zijn handgemaakt.


KANIKA
De oprichtster van Kanika heeft 13 jaar met haar gezin in de tropen gewoond. In die periode deed ze vrijwilligerswerk voor veel verschillende projecten. In Thailand regelde ze voor deze projecten de verkoop van hun ambachtelijk gemaakte producten. Terugkomend in Nederland besloot ze met deze groepen samen te blijven werken. Zo is in 1994 Kanika Import Handicrafts ontstaan.
Kanika werkt samen met 26 producentgroepen in Thailand, Kashmir India en Bangladesh. De producenten worden minimaal 1 keer per jaar persoonlijk bezocht, mits de locale situatie dit toelaat. Kanika werkt zoveel mogelijk rechtstreeks met de producenten.

KINTA
Kinta’s textiel producten zijn ondermeer gemaakt van restkatoen en denim restanten uit de Filippijnse textielindustrie. Jammer genoeg blijft er bij de productie van textiel veel materiaal over, door fabricage- en weeffouten. Kinta bedacht samen met een lokale producent een mooie én duurzame oplossing om deze materialen te hergebruiken. Ook wordt dit textiel gecombineerd met gebruikte autobinnenbanden uit Manilla, waardoor nieuwe functionele en stoere producten ontstaan.
Kinta ontwikkelt deze producten in nauwe samenwerking met Hanna’s textielwerkplaats in Pasig City. Hanna Blanco werkt als ontwerpster en producent voor lokale tassenproducenten in Manilla. Er heerst een ontspannen sfeer en Hanna streeft naar goede arbeidsomstandigheden en een verantwoord inkomen voor haar ongeveer twaalf textielmaaksters. Deze zijn zich hier ten volle van bewust, werken graag voor haar en zijn met recht trots op hun creaties.

LANKA LAMAI
Lanka Lamai s leverancier van onder andere producten van olifantenpoeppapier uit Sri Lanka. Een olifant eet 180 kilo voer per dag. Dit zijn vooral palmbladeren, kokosblad en kitulschors. Door zijn snelle verbranding laat de olifant veel uitwerpselen achter. In Kegalle wordt papier gemaakt van deze overblijfselen. De door de zon uitgedroogde poep wordt verzameld door medewerkers van het Maximus Papier Project. De uitwerpselen worden gekookt met Margosa blad, wat een natuurlijk desinfecterende werking heeft.

Na een kookproces van acht uur wordt afvalpapier uit de kantoren van Colombo aan het mengsel toegevoegd en samen verder ingekookt tot een stevige pap. Van deze pap worden vervolgens vellen papier geschept. Door zouttoevoegingen kan het papier in elke gewenste kleur gemaakt worden. De vellen worden als basis voor verschillende producten van Lanka Lamai gebruikt.

Het Maximus Papier Project heeft nog een tweede doel. Olifant en mens staan in Sri Lanka soms recht tegenover elkaar, zeker wanneer hongerige olifanten de schaarse oogst vernietigen. Het Olifanten Weeshuis wil olifanten een veilige plek bieden, zodat de oogst beschermd wordt tegen de olifant, en de olifanten beschermd zijn tegen de mens. Alle opbrengsten uit dit project komen dan ook ten goede aan het Olifanten Weeshuis.

MADAT
Madat is ruim 25 jaar gecertificeerd importeur van Fairtrade producten uit diverse delen van Indonesië. Zij werkt rechtstreeks met haar leveranciers, die authentieke en eigentijdse producten ontwikkelen. Minimaal 3 keer per jaar bezoekt Madat al haar producenten. In haar handelswijze hanteert Madat de wereldwijd gehanteerde 10 Fairtrade principes. Deze werkwijze vergroot de kansen van de makers om hun producten onder eerlijke handelsvoorwaarden op de westerse markt te brengen. Madat is een fair trade lifestyle merk, dat het werk van plaatselijke ambachtsmensen support, door middel van design. Het werd in 1996 opgericht door Wim Klawer en Ellen Koot vanuit de wens om mooie fair trade producten te maken met behulp van traditionele, aloude vaardigheden en lifestyle geleid design. Madat gelooft in transparantie en integriteit in alles wat ze doen. Door in synergie te werken met de mensen en gemeenschappen, streven zij ernaar om positieve verandering te creëren door de productie van prachtige en unieke sieraden, accessoires, keramiek, textiel sjaals en traditionele papierwaren.​

MAII
Maii importeert tassen en accessoires uit India. Zij heeft een kleine groep vaste leveranciers. Kleine ambachtslieden, die door de productie van Maii producten, een betere economische positie hebben.

De oprichters van Maii ontwerpen de tassen en accessoires zelf. Een mooie samenwerking, Nederlands ontwerp, Fairtrade geproduceerd in India! De tassen worden gemaakt van schaaps- en rundleer en hebben een mooie gekleurde leren binnenkant, verschillend bij ieder product. Al het leer wordt op plantaardige basis geverfd. In sommige producten zijn reststukken en recycled leer verwerkt.

MOOIVILT
Sinds 2007 importeert eigenaresse Hilda Riesebos vilten producten vanuit Nepal. Minimaal 2 keer per jaar reist zij af naar  Nepalese bedrijven waaronder NupstiCraft van Shanti Shrestha en NirjalaCraft van Nirjala Shrestha, twee plezierige en energieke werkomgevingen voor 60-100 vrouwen, voorheen Friends Handicraft, samen opgericht door de twee enthousiaste en betrokken vrouwen. Sinds dit jaar zijn zei onafhankelijk van elkaar verder gegaan onder eigen bedrijfsnaam. De principes van het Fairtrade handelen hebben zij hoog in het vaandel staan, net als Hilda.

MOSHIKI
Moshiki heeft een partnership ontwikkelt met bekwame ambachtslieden gelokaliseerd dichtbij huis en in het buitenland, speciaal in Nepal, een geweldig land met hartelijke mensen. Een plaats waar Moshiki oprichter Moshe Nasav altijd een hechte relatie mee heeft onderhouden en nauw samenwerkend aan alle details.  Individuele kledingstukken worden nog steeds met de hand gemaakt, met materialen die vrij van vervuiling zijn en met zichtbare goede kwaliteit. Alle mannen en vrouwen die Moshiki producten maken werken onder fairtrade condities en waardevolle principes: eerlijkheid, verantwoordelijkheid, voldoende loon en geen kinderarbeid.

MYECOFRIEND
De MyECOFriend lijn is een samenwerkingsverband tussen Duitse ontwerpers en het Indiase bedrijf Feather Touch. De eveneens Duitse importeur wil de weg van overzeese producenten naar eindgebruikers eerlijker en transparanter maken. Begin 2014 is de lijn MyEcoFriend tot stand gekomen met ontwerp en test in een werkplaatsgebouw in Calcutta. Nadat aan de Duitse kwaliteitseisen voldaan bleek, is de lijn in productie genomen.
Het rundleer wordt plantaardig gelooid en bevat geen verboden stoffen.  Het is zacht en iets stroef voor een goede grip. Bij dit leer horen kleine oneffenheden die het een levendige uitstraling geven.

MYOMY
Ramón Middelkoop is de ontwerper van de serie My Paper Bag van MYOMY. Een oud papieren tasje, meegedragen door een dakloze in een New Yorkse tram, was voor Ramón de inspiratiebron om een duurzaam exemplaar van 100% plantaardig gelooid leer te ontwerpen.

De tassen worden met de hand gemaakt in de Fairtrade gecertificeerde fabriek van Tarun Paul in India. De vakmensen van de werkplaats zijn afkomstig uit de laagste kasten. Met de opbrengsten van deze en andere producten kunnen zij een redelijk bestaan opbouwen.

NEPALAYA

Biedt werk in haar fabriek in Kathmandu /Nepal aan werknemers die behoren tot de laagste hindoe-kaste (zogenaamde "onaanraakbaren") of het opnemen van de moslimminderheden, die geen onderwijs hebben. Voor veel van deze mensen betekent dit dat ze alleen het laagste werk mogen doen , hun lonen zeer laag zijn en het heel moeilijk is om een veilige werkplek te vinden. Ze zetten zich in voor sociaal achtergestelde bevolkingsgroepen, die onder de beste arbeidsvoorwaarden worden ingehuurt. Er werken nu 25 mannen en vrouwen die worden goed behandelt en betaald. Zo is het levensonderhoud van gezinnen en hun levenskwaliteit verbetert. 

ONLY NATURAL
Only Natural brengt  originele, kwalitatief hoogwaardige en ambachtelijk geproduceerde artikelen naar de Westerse consument. Zij helpt daarbij  de levensomstandigheden van de Indiase ambachtslieden verbeteren.
Zij ondersteunt bedrijven die hun werknemers een eerlijk loon betalen, veilige werkomstandigheden bieden en uiteraard geen gebruik maken van kinderarbeid.

PLANET WOOL
Planet Wool importeert rechtstreeks vanuit Nepal, 100% wollen (handgemaakte) mutsen. Naast mutsen importeren ze ook hele warme, soepele Merinowollen sjaals, gevilt op chiffonzijde.  Het is een particulier initiatief en is na de aardbeving in april 2015 en na de daarop volgende aardverschuivingen , spontaan ontstaan.
In een klein fabriekje in Kathmandu worden de wollen mutsen handmatig gemaakt. Er werken geen kinderen in de fabriek en de arbeidsomstandigheden zijn goed. De eigenaar van de fabriek vindt het belangrijk dat alle kinderen naar school gaan en een goede opleiding volgen. Hij heeft er ook bewust voor gekozen om geen elektrische breimachines aan te schaffen zodat alle werknemers in de fabriek hun werk (en dus inkomen) kunnen behouden.
De gehele opbrengst komt, na aftrek van de gemaakte kosten, ten goede aan de straatarme Nepalese bevolking. Er blijft geen geld aan de strijkstok hangen! Van de opbrengst worden de meest noodzakelijke voorzieningen zoals watertanks, waterfilters, dekens, nieuwe zinken golfplaten en kookgerei aangeschaft. Sommige mensen krijgen een geheel nieuw onderkomen (huisje gemaakt van zinken golfplaten). Tevens voorziet Planet Wool een aantal scholen van les- en ontwikkelingsmaterialen.

PROKITREE
Is een trotse fairtrade organisatie in Bangladesh. Ze ondersteunen 1500 ambachtlieden in heel het land. Voor de producten worden diversen materialen hergebruikt, zoals sari's, jute afval, zijde, handgemaakt papier, natuurlijke vezels en bladeren. Sinds 2015 is Prokitree een gerenomeerd lid van de Wereld Fair Trade organisatie (WFTO) en staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en eerlijke handel.

RAGBAG
Ragbags zijn upcycled, eerlijke en modieuze tassen en accessoires die gemaakt worden bij lokale bedrijfjes in Delhi, Calcutta en in het dorpje  Tamil Nadu in India. Hiervoor gebruikt men recyclede plastic zakken, grote theezakken en recycled katoen. De 'ragpickers' verzamelen het afval en restmaterialen, maken dit schoon en fabriceren nieuwe producten op basis van Nederlandse ontwerpen.
De 'ragpickers' verdienen een eerlijk loon. Ze verdienen drie keer meer dan voor hetzelfde werk op een andere plaats. Dit zorgt voor een beter leven voor henzelf en hun familie.

SARANA
Sarana importeert producten uit diverse landen in Afrika en Azië. Zij houdt toezicht op factoren zoals arbeidsomstandigheden, milieubeleid, capaciteitsversterking en eerlijke prijzen voor de producent. Ook draagt Sarana haar kennis van de Westerse markt over op de producent, in de vorm van adviezen of productontwikkeling. Contigo en Fairtrade & Handmade zijn twee van de merken die zij importeert.

Het doel van deze werkwijze is het verhogen van de levensstandaard van de lokale bevolking en het versterken van de positie van de plaatselijke ondernemers. Sarana bouwt daarmee een duurzame handelsrelatie op met de producent.

Elk seizoen brengt Sarana een nieuwe collectie. Voor het samenstellen van deze collectie volgt zij de nieuwste trends. De trends combineert zij vervolgens met de mystieke eigenschappen van de oosterse cultuur, en past ze toe op de ontwerpen van haar producten.

Deze ‘wereldse mix’ leidt tot een zorgvuldig geselecteerde en ontworpen collectie. Een collectie met eerlijke, unieke en kwalitatief hoogwaardige producten, die tegelijkertijd aangepast zijn aan de nieuwste trends.

SARI FAIR FASHION

Levert mode- en woonaccessoires van natuurlijke materialen. De veelal handmatig vervaardige producten worden door producenten gemaakt in Bangladesh, India, Nepal en Peru. Ze onderhouden langdurige contacten met hun leveranciers en werkt met hen aan ontwikkeling in bedrijfsvoering en technisch vakmanschap.

SAWAHASA
Stichting Sawahasa is een Fair Trade gecertificeerde importeur.  Solidaire, rechtvaardige en directe samenwerking met de producenten is hun kracht. Samen stimuleren zij economische ontwikkeling in minder bevoorrechte regio’s in de wereld door middel van eerlijke handel in traditioneel handwerk. Het doel hiervan is om achtergestelde producenten en hun gemeenschappen een kans te geven een gepast levensonderhoud op te bouwen ten einde de kloof tussen arm en rijk te verkleinen.

Stichting Sawahasa is Fair Trade gecertificeerd door de World Fair Trade Organization (WFTO). Om hieraan te voldoen gelden strikte sociale, economische en milieu voorwaarden voor zowel Stichting Sawahasa als de producenten.

Alle producten zijn gemaakt door producenten uit ontwikkelingslanden. Het assortiment bestaat onder andere uit traditionele handwerken (handicrafts) uit Thailand, Peru en India.

SIDDHARTH
Zij hebben deze naam niet gekozen omdat hij bij veel mensen bekend in de oren klinkt, maar omdat ze worden geïnspireerd door Siddharths manier van leven en zijn benadering van mensen. Zij zijn van mening dat ze, door de keuze van zijn naam, aan het begin staan van hun reis op de weg naar verbetering van de arbeidsomstandigheden in de Indiase achtergestelde samenleving. Ze willen een omgeving waarin iedereen gelijke kansen krijgt en de mogelijkheden om een beter leven voor zichzelf en hun families te creëren. Ze geloven dat er alleen een betere wereld kan ontstaan als we elkaar helpen. De reden om dit bedrijf te starten is om de mensen te helpen hun producten te verkopen, tegen een eerlijke prijs, aan mensen die het concept van eerlijke handel begrijpen. Ze zijn van plan om met de winst van Siddharth Imports een onderwijsproject in India te starten voor kinderen in weeshuizen. Er zal dus een tweeledig voordeel zijn voor de achtergestelde gemeenschap in India. Enerzijds zullen de Indiase ambachtslieden hun producten kunnen verkopen voor een eerlijke prijs en anderzijds profiteren de kinderen in weeshuizen van het onderwijsproject.

SJAAL MET VERHAAL
Sjaal met Verhaal staat voor het creëren van werk voor vrouwen in Nepal en Thailand. De nadruk ligt op Nepal. Er wordt samengewerkt met een 35-tal ondernemers en projecten die allemaal één tot twee keer per jaar bezocht worden. Daar waar in het begin de nadruk op inkoop lag, wordt nu de vertaalslag gemaakt naar eigen productontwikkeling. Eerste contacten in Nepal en Thailand zijn uitgegroeid tot vriendschappen. Vanuit de omzet ondersteunt Sjaal met Verhaal in Nepal diverse projecten, die afhankelijk zijn van donaties. De twee grootste projecten zijn het kinderhuis in Pokhara, Namaste Community Foundation  en de bouw van een medische post door de stichting Asian Heritage Foundation Nepal. De overige omzet wordt geïnvesteerd in nieuwe voorraad. Door te zorgen voor een continue afname van producten, creëer je werk en werk zorgt voor een inkomen.
Ook op andere manieren ondersteunt Sjaal met Verhaal projecten. Zo zijn er altijd producten waar een klein foutje in zit of die blijven liggen in de voorraad. Dat wil niet zeggen dat deze producten niet meer verkoopbaar zijn. Deze producten worden onder andere geschonken aan Stichting Diyo Nepal.  Zij verkopen deze producten op kleine markten en de opbrengst gaat naar deze Stichting.

SMATERIA
Een duurzaam trendy tassenmerk uit Cambodja met een 'touch' van Italiaans design. Gemaakt van gerecyclede materialen onder goede omstandigheden en in het bezit van het officiële certificaat Child Labor Free en is een Social Enterprise, dat wil zeggen dat een van de opbrengst weer wordt geïnvesteerd in de werknemers.

Deze Social Enterprise bestaat dit jaar 10 jaar en wordt in Cambodja gerund door de 2 Italiaanse dames Jennifer en Elisa. Wereldwijd vindt momenteel export plaats naar 21 landen. Er werken meer dan 120 werknemers, waarvan 80% vrouw. Elke werknemer krijgt twee keer het minimun loon van Cambodja en een 13e maand salaris uitbetaald. Verder wordt de zorgverzekering betaald, krijgen de vrouwen doorbetaald tijdens zwangerschapsverlof, kan men zich verder ontwikkelen en boeken lenen uit de bibliotheek. Verder is er in de werkplaats ook een afdeling met een crêche, kinderopvang en na-schoolse opvang.

Met de slogan One man’s trash is another man’s treasure geeft Smateria te kennen dat het mogelijk is om van oude en gebruikte (restant)materialen prachtige ‘nieuwe’ producten te maken. Smateria is verantwoord modieus, het bewijs dat duurzaam ook mooi, hip, trendy en betaalbaar kan zijn!

SUPER WASTE

Hun producten worden met de hand gemaakt van gebruikte theezakken.  Deze zakken worden gebruikt voor het transport van de thee van de theeplantages naar de fabrieken, hotels en restaurants . Na gebruik worden de zakken gezien als afval en worden gewoonlijk dan weggegooid. Dankzij Super Waste  krijgen deze zakken een tweede leven.  Het sterke en unieke geprinte materiaal wordt bij de plaatselijke theeproducenten in India ingezameld en in hun eigen werkgelegenheidsproject omgetoverd tot duurzame en trendy producten. Samen met hun Indiase partner ontwikkelen ze innovatieve collecties waarbij upcycling, design en Fair Trade centraal staat. 

VDP IMPORT
VDP Import is sinds 2012 erkend door de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en zorgt als Fairtrade bedrijf voor goede arbeidsomstandigheden voor lokale arbeiders. Hiernaast steunt VDP Import verschillende initiatieven gericht op de verbetering van levensomstandigheden binnen achtergestelde gebieden van Thailand. Hiervoor is VDP Import bijvoorbeeld betrokken bij de projecten One Tambon One Product, herstart voor en educatie van vrouwen in de gevangenis en een herbebossingsprogramma.

 

© 2014 - 2020 Fair Originals | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.